U bent nu op de ontwikkelwebsite. U wordt automatisch doorgestuurd naar de productiewebsite

Dit is de oude website, voor onze huidige website kijk op www.budgetketel.nl

Wat is hybride

Een hybride warmtepomp systeem is een combinatie van een warmtepomp en jouw bestaande (of nieuwe) combiketel. De warmtepomp zorgt voor een groot deel van het jaar voor de verwarming van de woning, alleen bij extreme kou helpt de cv-ketel een handje mee. De hybride warmtepompen die wij aanbieden bestaan vrijwel altijd uit een binnenunit, buitenunit en (afhankelijk van de situatie) een buffervat.  

 

Hoe zit het met de douche

De hybride warmtepomp maakt gebruik van de combinatie met de combiketel, deze zorgt voor onbeperkte warmwater voorziening zoals u dat altijd gewend was. De cv-ketel zorgt dus nog steeds voor het warme tapwater.

 

Met een hybride van het gas af

Nee, dat gaat helaas niet. Doordat de combiketel nog steeds zorgt voor het verwarmen en het leveren van warmwater d.m.v. gas, lukt het niet om met een hybride warmtepompinstallatie van het gas af te gaan. Wel verbruikt u veel minder gas waardoor u tot 70% kan besparen op uw gasverbruik.  

 

Waarom voor een hybride warmtepomp kiezen

Bestaande verwarmingsinstallaties maken nu vaak nog gebruik van radiatoren of convectoren. Deze installaties zijn ontworpen voor een hoge watertemperatuur als het koud wordt buiten. In dergelijke situaties is een hybride warmtepomp een mooie tussenstap. Het fijne aan een hybride systeem is dat u veel energie kan besparen, maar als het echt te koud wordt zorgt de cv-ketel voor de hogere watertemperatuur. Als de cv-ketel vaker bijspringt, ziet u dat ook terug op de energierekening.

 

Ik heb ook vloerverwarming

Heeft u bijvoorbeeld vloerverwarming (laag temperatuur systeem) op de begane grond en op de verdieping radiatoren, dan heeft u een situatie waardoor u vanwege de radiatoren toch een hybride warmtepomp nodig heeft. U kunt dus niet volledig van het gas af.  

 

Hoe zuinig is het

Een warmtepomp is zeer efficiënt en kan tegen lagere kosten meer warmte maken dan dat u dit met een gasketel doet. De besparing van het gasverbruik kan tot wel 70% oplopen en dat loopt met de huidige gasprijs hard op.

 

Wat zijn de voordelen van een hybride warmtepomp

  • Relatief lage(re) investering (dan allelectric)
  • Hoge energiebesparing
  • Altijd genoeg warmte beschikbaar, ook bij strenge vorst
  • Onbeperkt warmwater voor douche of bad
  • Snelle geïnstalleerd, hoog comfort
  • Meer waarde voor de woning
  • Eenvoudigste tussenstap naar allelectric
  • Neemt weinig binnenruimte in beslag

 

Wat kunnen de nadelen zijn van een hybride warmtepomp

  • Gasmeter kan niet uit de woning
  • Niet direct geschikt om gasloos te gaan

 

Maakt het lawaai

U dient rekening te houden met de opstelplaats van de buitenunit. Afhankelijk van het merk maken de meeste warmtepompen tussen de 39 en 50 dBA aan geluid. Vooral als het stil is buiten kan dat tot overlast zorgen in de buurt. Laat u dus goed adviseren. De binnenunit is in de regel vrijwel geluidloos. Tegenwoordig hebben de meeste warmtepompen een speciale nachtmodus, waardoor de warmtepomp vaak nauwelijks te horen is.

 

Waar wordt een buitenunit geplaatst

Voor iedere situatie is vaak wel een oplossing om de buitenunit te plaatsen. Wij houden altijd rekening met bereikbaarheid (in geval van storingen, service en onderhoud), geluidsoverlast voor de buren en trilling kan hinder in de woning veroorzaken. De warmtepomp kan in de tuin, op het platte dak van de woning of aan de gevel. Wij raden het ten zeerste af om de unit op het dakkapel te plaatsen.

 

Wat is een monoblock warmtepomp

Bij een monoblock zijn de leidingen tussen het binnen- en buitendeel gevuld met cv-water of glycol, er komt dus geen koelleiding en koelgas aan te pas. Een monoblock is de stilste oplossing als het gaat om een buitenunit en wordt dus veel toegepast in de bebouwde omgeving.

 

Welke warmtepompen zijn milieu vriendelijker

Veel nieuwe generatie warmtepompen die nu op de markt komen maken gebruik van propaangas als koelmiddel. De footprint van propaan is beter voor het milieu dan de installatie voorzien van koelgas. Verder heeft het een goede eigenschap dat het warmer water kan leveren. In de hoog temperatuur warmtepompen zit dus vaak propaangas. 


Vraag ons om contact met u op te nemen door het onderstaande formulier in te vullen!