U bent nu op de ontwikkelwebsite. U wordt automatisch doorgestuurd naar de productiewebsite

Dit is de oude website, voor onze huidige website kijk op www.budgetketel.nl

Wat is all-electric

Met een all-electric warmtepomp wordt bedoeld dat de warmtepomp de enige verwarmingsbron is. Je hebt dus geen combiketel meer die mee helpt met verwarmen en ook de warmwatervoorziening wordt volledig door de warmtepomp geleverd. De all-electric warmtepompen die wij aanbieden bestaan vrijwel altijd uit een binnenunit, buitenunit en afhankelijk van de situatie een buffervat en een boiler. 

 

Hoe zit het met de douche

Bij een all-electric warmtepomp met warmwatervoorziening wordt een grote boiler geplaatst. De grote van de boiler is afhankelijk van het aantal bewoners. Bij een huishouden van 4 personen heb je een minimale boiler inhoud van 180 liter nodig. Hoe groter het huishouden, hoe groter de boiler. Om de juiste boilerinhoud te bepalen geven wij u graag advies.  

 

Gasloos

Met een all-electric warmtepomp maakt u geen gebruik meer van gas, kookt u ook niet op gas dan kan de gasmeter worden weggehaald door de netbeheerder en bespaart u jaarlijks enkele honderden euro’s aan vastrecht kosten. Tevens heeft u ook geen onderhoudskosten meer aan de cv-ketel.

 

Hoe weet ik of all-electric iets voor mij is

Veel van onze klanten stappen over op volledig all-electric. Onze adviseurs begeleiden en adviseren zo’n overstap en zijn zeer ervaren in totale verduurzaming. Maar vooraf is al wel te bepalen of all-electric mogelijk is. Het belangrijkste is. Of het bestaande verwarmingssysteem een laagtemperatuur systeem is, kunt u met een maximale watertemperatuur van 50ºc uw huis warm houden.

 

Wat als vloerverwarming hebt

Vloerverwarming is uitermate geschikt voor all-electric, het is een laagtemperatuur verwarmingssysteem en met de huidige gasprijzen ons advies om per direct over te stappen.

 

Hoe zuinig is het

Een all-electric warmtepomp is zeer efficiënt en kan tegen lage kosten veel meer warmte maken dan dat u dit met een gasketel doet. De besparing van het gasverbruik kan fors oplopen. Het rendement van een warmtepomp is gemiddeld zo’n 140% ten opzichte van een cv-ketel.

 

Wat zijn de voordelen van een all-electric warmtepomp

  • Hoge energiebesparing
  • Veel rendement
  • Klaar voor de toekomst
  • Forse meerwaarde voor de woning
  • Geen gasmeter meer nodig
  • Besparing op kosten vastrecht
  • Mogelijk volledig terug te verdienen

 

Wat kunnen de nadelen zijn

  • Grotere investering
  • Meer ruimte nodig in huis

 

Maakt het lawaai

U dient rekening te houden met de opstelplaats van de buitenunit. Afhankelijk van het merk maken de meeste warmtepompen tussen de 39 en 50 dBA aan geluid. Vooral als het stil is buiten kan dat tot overlast zorgen in de buurt. Laat u dus goed adviseren. De binnenunit is in de regel vrijwel geluidloos.

De warmtepompen van Viessmann zijn zeer stil met 35 dBA wellicht de stilste warmtepompen van dit moment.

 

Waar wordt een buitenunit geplaatst

Voor iedere situatie is vaak wel een oplossing om de buitenunit te plaatsen. Wij houden altijd rekening met bereikbaarheid (in geval van storingen, service en onderhoud), geluidsoverlast voor de buren en trilling kan hinder in de woning veroorzaken. De warmtepomp kan in de tuin, op het platte dak van de woning of aan de gevel. Wij raden het ten zeerste af om de unit op het dakkapel te plaatsen.

 

Wat is een monoblock warmtepomp

Bij een monoblock zijn de leidingen tussen het binnen- en buitendeel gevuld met cv-water of glycol, er komt dus geen koelleiding en koelgas aan te pas. Een monoblock is de stilste oplossing als het gaat om een buitenunit en wordt dus veel toegepast in de bebouwde omgeving.

 

Welke warmtepompen zijn het milieuvriendelijks

Veel nieuwe generatie warmtepompen die nu op de markt komen maken gebruik van propaangas als koelmiddel. De footprint van propaan is beter voor het milieu dan de installatie voorzien van koelgas. Verder heeft het een goede eigenschap dat het warmer water kan leveren. In de hoog temperatuur warmtepompen zit dus vaak propaangas.


Vraag ons om contact met u op te nemen door het onderstaande formulier in te vullen!